Đề thi tuyển sinh tiếng Anh lớp 10 năm 2007 – 2008 tp.HCM

KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT NĂM HỌC 2007-2008

Môn thi: Tiếng Anh – khóa ngày20-6-2007

Thời gian làm bài: 60 phút (không kể thời gian giao đề)

(1-3) Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others (0.6 pt)

1. A. set
B. head
C. heat
D. dead

2. A. machine
B. inspiration
C. exchange
D. champagne

3. A. pleased
B. erased
C. increased
D. amused

(4-20) Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in each sentence (3.8 pts)

4. The examination will be held ________ June, 2007.

A. in
B. on
C. at
D. to

5. ___________ the first and second nights of Passover, Jewish families often enjoy the Seder.

A. In
B. On
C. Over
D. At

6. Wearing uniforms help poor students feel equal _________ others.

A. up
B. on
C. off
D. to

7. The boy was greatly proud _______ his success at school.

A. on
B. of
C. at
D. in

8. Cong Vinh seems to be well-qualified _________ the latest position.

A. in
B. by
C. for
D. of

9. He read his article on the website last night, ________?

A. doesn’t he
B. didn’t he
C. did he
D. hasn’t he

10. Are all the students used ___________ their summer vacation in the countryside?

A. to spend
B. spend
C. to spending
D. spending

11. Passover ________ inIsraeland by all Jewish people.

A. is hold
B. is celebrating
C. celebrates
D. is celebrated

12. “When will Mr. Ba retire? He began ________ for the company thirty years ago.”

A. to be worked
B. to working
C. will work
D. to work

13. If Ba were rich, he ________ around the world.

A. should travel
B. travelled
C. could travel
D. must travel

14. They are still playing on the field ___________ it is raining heavily.

A. though
B. because
C. but
D. despite

15. Study harder _________________.

A. if you will pass the exam
B. and you will pass the exam
C. unless you pass the exam
D. or you will pass the exam

16. The girl wishes she ____________ in Nha Trang for the festival next week.

A. will stay
B. could stay
C. is staying
D. can stay

17. On the way to school, Long often stops _________ a newspaper.

A. to buy
B. buy
C. buying
D. bought

18. The cooker ________ is displayed at Nguyen Kim Supermarket looks modern.

A. why
B. who
C. which
D. whose

19. _ “Let’s go to Vung Tau on the weekend.”

_ “_____________”

A. That’s a fine day
B. That’s a good trip
C. Yes, please
D. Yes, let’s

20. _ “Thank you very much”

_ “______________”

A. Are you worried?
B. You’re welcome
C. Not all
D. Nothing

21. For most households, lighting ____________ for 10 percent to 15 percent of the electricity bill.

A. accounts
B. applies
C. asks
D. prepares

22. Ho Chi Minh Citywill ___________ temperatures between 25oC and 30¬¬oC tomorrow.

A. experience
B. arrive
C. achieve
D. occur

(23-30) Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage (1.6 pts)

Mr. Brown and some (23) __________________ conservationists are on a very dirty beach now. Today they are ready to make the beach a clean and beautiful place again. After listening to Mr. Brown’s instructions, they are divided (24) ____________ three groups. Group I needs to walk along the shore. Group 2 should check the sand, (25) _________ group 3 has to check among the rocks. Garbage must be put into plastic bags, and the bags will be (26) __________ by Mr. Jones. He will take the bags to the garbage (27) _________. Each member will be given a map to find the right place. They won’t eat the picnic lunch (28) __________ by Mrs. Smith until the whole area is clean. (29) _________ are eager to work hard so as to refresh this (30) ________ area.

23. A. voluntary
B. volunteers
C. volunteering
D. volunteer

24. A. in
B. to
C. into
D. onto

25. A. or
B. and
C. because
D. though

26. A. selected
B. chosen
C. collected
D. elected

27. A. dump
B. yard
C. area
D. place

28. A. happened
B. provided
C. achieved
D. shown

29. A. Them all
B. They all
C. All them
D. All they

30. A. spoiling
B. spoil
C. spoiled
D. spoils

(31-34) Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting (0.8 pt)

31. You’re tired as you got up too late to watch TV last night.
A           B            C                      D

32. The Internet is a very fast and convenient way for us to get a lot of informations.
A                           B                         C                      D

33. The bus is such an inexpensive means of transport that people take them very often.
A                          B                            C                    D

34. She has been playing as a professional tennis player from 1990s.
A                     B                         C                      D

(35-38) Use the correct form of the word given in each sentence (0.8 pt)

35. The Internet has helped students study more ________________. (EFFECT)

36. It is __________ that our environment is more and more polluted. (DISAPPOINT)

37. We are trying to have a(n) ______________ world. (POLLUTE)

38. I am thankful to my teacher who always gives me lots of _______________ to better my knowledge. (COURAGE)

(39-42) Read the dialogue and then decide whether the statements that follow are True or False (0.8 pt)

Mrs. Lan: What’s the matter, Mrs. Linh?

Mrs. Linh: I’ve just received my latest electricity bill. It’s so enormous.

Mrs. Lan: Let me see. It’s 350,000 VND. What an enormous bill it is!

Mrs. Linh: I paid 200,000 VND last month. I don’t know why it’s higher this month.

Mrs. Lan: Which counter is installed in your house?

Mrs. Linh: The usual mechanical counter was replaced with an electronic counter at the beginning of this month. It is said to run more exactly and be more convenient for the power officials to record monthly electricity numbers.

Mrs. Lan:  I don’t know what happens. The usual mechanical counter is still used in my house. Why don’t you complain to the Power Department of Ho Chi Minh City about it?

Mrs. Linh: Thanks for your advice. I am writing a complaint letter right now.

39. The bill Mr. Linh received last month was lower than the latest one.

40. Mrs. Linh has spent 550,000VND on electricity in the last two months.

41. Mrs. Lan insisted that the electrical counter is wrong.

42. Electricity numbers are recorded every month.

(43-46) Rewrite the sentences so that they are nearest in meaning to the sentence printed before them (1.6 pts)

43. Ba said, Why don’t we stop eating chicken to avoid being infected with bird flu?”

Ba suggested that chicken shouldn’t ………………………………….

44. The last time she went out with him was 9 months ago.

It is ……………………………………………………………………………

45. There was too much snow for us to go out.

There was such ……………………………………………………………

46. Miss Huong Tram is the best student in this class.

Nobody ………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN ĐỀ NGHỊ

1.

C

22.

A

2.

C

23.

D

3.

C

24.

C

4.

A

25.

B

5.

B

26.

C

6.

D

27.

A

7.

B

28.

B

8.

C

29.

B

9.

B

30.

C

10.

C

31.

C

11.

D

32.

D

12.

D

33.

D

13.

C

34.

D

14.

A

35.

Effectively

15.

B

36.

Disappointing

16.

B

37.

Unpolluted

17.

A

38.

Encouragement

18.

C

39.

True

19.

D

40.

True

20.

B

41.

False

21.

A

42.

True
43. Ba suggested that chicken shouldn’t be eaten (for fear of bird flu/so that they could avoid being infected with bird flu).
44. It is 9 months since she (last) went out with him.
45. There was such a lot of snow that we couldn’t go out.
46. Nobody in this class is as good as Miss Huong Tram.
Advertisements
Bài này đã được đăng trong Toán thi TS 10 và được gắn thẻ , . Đánh dấu đường dẫn tĩnh.

Gửi phản hồi ( bài giải hay ) :"Một người vì mọi người, Mọi người vì một người"

Mời bạn điền thông tin vào ô dưới đây hoặc kích vào một biểu tượng để đăng nhập:

WordPress.com Logo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản WordPress.com Đăng xuất / Thay đổi )

Twitter picture

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Twitter Đăng xuất / Thay đổi )

Facebook photo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Facebook Đăng xuất / Thay đổi )

Google+ photo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Google+ Đăng xuất / Thay đổi )

Connecting to %s